top of page
βάρος.png

Διαχείριση Βάρους

Ένα υγιές σωματικό βάρος είναι σημαντικό για την υγεία και την μακροζωία  σου. Συμβάλει σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Το υγιές βάρος για κάθε άτομο έχει ένα ευρός που ποικίλλει και εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, τα γονίδια, το υπάρχον ιατρικό ιστορικό κ.α

care .png

Βελτίωση σχέσης με το φαγητό & το σώμα

Μήπως έχεις δοκιμάσει πάρα πολλές δίαιτες κατά τα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και ο στόχος σου εξακολουθεί να είναι να μειώσεις το βάρος σου; Μήπως νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό από μόνο ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής; Μπορείς να εκπαιδευτείς σε μία μέθοδο με διατροφικές και ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις για να καταφέρειες να μειώσεις το βάρος

clinical.png

Κλινική Διατροφή

H κλινική διατροφή επικεντρώνεται στην πρόληψη και την διαχείριση ασθενειών. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη και στην καλύτερη διαχείριση ασθενειών όπως: ο σακχαρώδης διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία, η υπέρταση,

νοσήματα ήπατος & εντέρου κ.α

body analysis.png

Λιπομέτρηση

Το σωματικό βάρος είναι μόνο μια παράμετρος της υγείας μας και μπορεί να μην παίρνεις πάντα ακριβής πληροφοριές από αυτό. Είναι καλό επομένως να εστιάζεις στην ανάλυση/σύνθεση του σώματός σου, προσδιορίζοντας ακριβώς από πού προέρχεται το βάρος. Με την λιπομέτρηση,  παίρνεις πληροφορίες για περισσότερες από δέκα διαφορετικές μετρήσεις, όπως το ποσοστό σωματικού λίπους, το ποσοστό μυικής μάζας, την οστική μάζα, την ενυδάτωση σώματος, τη μεταβολική ηλικία, το δείκτη σπλαχνικού λίπους κ.α. 

family.png

Διατροφή για παιδιά, εφήβους & οικογένεια

Η διατροφή ενός παιδιού είναι σημαντική όχι μόνο για την υποστήριξη της ανάπτυξης του κατά την παιδική ηλικία, αλλά μπορεί να έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο στην υγεία του ακόμα και μετέπειτα στην ενήλικη ζωή του. Τα πρώτα χρόνια είναι επίσης σημαντικά για την οικοδόμηση μιας θετικής σχέσης με το φαγητό και την ανάπτυξη προτιμήσεων για τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών και των φρούτων. Στην εφηβεία, η υγιεινή διατροφή είναι εξίσου σημαντική καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώνονται πολλές αλλαγές στο σώμα επηρεάζοντας τις διατροφικές ενός εφήβου.  Φυσικά, η οικογένεια έχει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των διατροφικών συμπεριφορών ενός παιδιού από τις πρώτες ημέρες του έως και την εφηβεία.

children seminar.png

Εκπαιδευτικό σεμινάριο "Μαθαίνω να τρώω ισορροπημένα"

Eίναι ένα διαδραστικό εργαστήριο 60 λεπτών ιδανικό για παιδιά. Κατά την διάρκεια του συζητούνται βασικές έννοιες διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης και της δομής των καθημερινών γευμάτων, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στη δημιουργία των δικών τους υγιεινών γευμάτων και σνακ. Ακόμα, τα παιδιά ενημερωνόνται για το πως να καταλαβαίνουν τις ανάγκες τους σώματος τους. Εξετάζονται επίσης μερικοί συνήθεις μύθους γύρω από την διατροφή και δίνονται απαντήσεις σε ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τη διατροφή και την ευεξία. Οι γονείς των παιδιών, λαμβάνουν ένα εκτυπώσιμο φυλλάδιο πληροφορίες και tips οπού μπορούν να συμβουλεύονται.

group.png

Διατροφή για ομάδες με ειδικές απαιτήσεις

H ισορροπημένη διατροφή είναι συμμάχος σου σε όλα τα στάδια της ζωής!

Είναι απαραίτητη:

  • Κατά τη διάρκεια τόσο της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού για τη μητέρα και το παιδί

  • Κατά την περιόδο της εμμηνόπαυσης

  • Στην τρίτη ηλικία

Ακόμα, ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής μπορεί να σε βοηθήσει να καλύψεις πλήρως τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά όταν βρίσκεσαι σε περίοδο νηστείας ή θέλεις να ακολουθήσεις ένα χορτοφαγικό ή vegan τρόπος ζωής.

_DNA__edited.jpg

Διατροφή μέσω ανάλυσης DNA

Έχεις μήπως παρατηρήσει ποτέ ότι μια δίαιτα που μπορεί να είχε αποτέλεσμα σε έναν φίλο σου σε εσένα δεν λειτούργησε; Το DNA μας καθορίζει πώς φαινόμαστε, όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά. Το DNA κωδικοποιεί πρωτεΐνες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας χωνεύει, απορροφά, μεταβολίζει και απεκκρίνει την τροφή και τα θρεπτικά συστατικά. Μέσω των διατροφογενετικών τεστ, μπορείς να πάρεις πληροφορίες για τις δικές σου εξατομικευμένες ανάγκες σου σε θρεπτικά συσταστικές και διατροφικές συμπεριφορές που θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή της, στον έλεγχο της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού σου και ποια διατροφή θα βελτιώσει την υγεία σου συνολικά.

bottom of page