top of page
  • Evangelia Malakou

Κοτόπουλο με μπρόκολο, καρότο & πιπεριές



Υλικά (για 3 μερίδες):

450gr στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια Αλάτι και πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια μπουκίτσες μπρόκολου 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια 1/2 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Για την σάλτσα 1 κουταλιά της σούπας corn-flour 2 κουταλιές της σούπας νερό 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι 1κ.γ μέλι

Οδηγίες: 1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το corn flour και το νερό. Προσθέτουμε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας (τη σάλτσα σόγιας και το μέλι) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη. 2. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. 3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο (σε δόσεις αν χρειάζεται) και σε λίγο το αλάτι και το πιπέρι.

4. Μαγειρεύουμε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Το αφαιρούμε από το τηγάνι. 5.Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 6. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την πιπεριά και τα καρότα ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αλλάξουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και τα αφήνουμε για ένα επιπλέον λεπτό. 7.Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και το ανακατεύουμε με τα λαχανικά. 8. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο με τα λαχανικά και προσθέτουμε λίγο νερό αφήνοντάς τα να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. 9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά με ρύζι.


Καλή απόλαυση!


Διατροφική ανάλυση

Θερμίδες: 320kcal | Yδατάνθρακες: 27γρ | Πρωτεΐνη: 26γρ | Λιπαρά: 12γρ


bottom of page